top of page
Info over het koor
Dirigent

Sinds augustus 2014 is Hanneke Willems-Scheffers uit Eijsden onze dirigent. Met haar hebben we een jonge enthousiaste en bevlogen dame voor het koor staan. 


Hanneke heeft sinds haar jeugd een grote passie voor muziek: zingen, dansen, blokfluit, piano... Op haar website www.H-anneke.nl schrijft ze: "Mijn moeder zei wel eens dat we beter konden overnachten op de muziekschool!" 

 

Ze studeerde in 2007 af aan het Conservatorium in Maastricht: in de richting Schoolmuziek. Na haar opleiding is Hanneke op verschillende middelbare scholen als docent muziek werkzaam geweest.

 

In 2012 is ze gestart met haar eigen onderneming: H-anneke, waar ze nu fulltime mee bezig is. Naast de optredens als solozangeres voor speciale gelegenheden heeft ze een muziekpraktijk voor piano- en theorielessen.
 

Pianist

Sinds september 2018 is Jorn van Hout onze vaste begeleider op de piano. Hij is geboren in 1990, woont in Heerlen en werkt in het voortgezet onderwijs: SG St. Ursula. Hij is daar docent wiskunde. Jorn speelt al heel wat jaren piano: hij is gestart toen hij negen jaar oud was. Voor Jorn is dit het eerste koor dat hij begeleidt. En daar merk je niks van!   

pianist
Het koor

Sing a song telt op dit  moment 32 leden:

  • 7 eerste sopranen

  • 12 tweede sopranen

  • 12 alten

  • 5 mannen

De leeftijd van de leden loopt uiteen van 25-60 jaar. Minimumleeftijd is 16 jaar.

We repeteren op woensdagavond van

20.00 u - 21.30 uur in Café-zaal 't Weverke, Hoofdstraat 77 in Schimmert. Wij zijn alleen nog op zoek naar tenoren en bassen. Ben je sopraan of alt, dan kom je op de wachtlijst en mag je lid worden als er een plekje vrij komt. Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Bel dan vooraf met Pia Limpens:  Tel: 0614919351

Het koor
Geschiedenis van het koor
Geschiedenis

In 1992 werd door twee personen tijdens een 25-jarige bruiloft gesproken over het feit, dat er binnen het dorp Schimmert een grote groep mensen was, die zingen toch wel erg leuk vond…Al snel groeide het idee om een nieuw koor op te starten. Op een bierviltje werden de ‘ingrediënten’ voor een koor geschreven. René Kicken, een plaatselijk musicus, werd benaderd om dirigent te worden. Met weliswaar één oproep in het parochieblaadje meldden ongeveer 25 leden zich aan en in september 1994 werd daadwerkelijk van start gegaan met ‘het nieuwe koor’.
 

In februari 1995 werd de naam ‘Sing a Song’ bedacht en werd tevens het lijflied ‘Sing a Song’ van de Carpenters ingestudeerd. 
 

In 2001 fuseerde Sing a Song met het toenmalige jongerenkoor. Vanaf juni 2002 nam Ralph Hamer het dirigentschap op zich. Tot begin januari 2006.  Toen nam Ruud Geelen het stokje over. Toen hij een aanbod kreeg om dirigent van een muziekkorps in zijn woonplaats Neer te worden, moest hij afscheid nemen van ons. Tussen mei 2013 en juli 2014 nam Ria Janssen het dirigeerstokje van Ruud over. Om het vervolgens in augustus 2014 over te geven aan onze huidige dirigente Hanneke Willems-Scheffers uit Eijsden.

 
In 2015 moest Sing a Song afscheid nemen van Rosita Verkoulen-Goossens. Zij was oprichtster van het koor. Rosita heeft voor altijd een plekje in ons hart...

Het Bestuur

Het bestuur wordt gevormd door:

Voorzitter: Judith Menten-Kuypers

Secretaris: Pia Limpens-Derks

Penningmeester: Inge Eurelings-Thomassen 

Bestuurslid: Nicolle Lemmens-Bisschoff

bottom of page